Sport és Zene Blog

Breakfast of Champions

Carmelo Anthony intelmei a fiatal RJ Barrett számára

2019. július 12. - Bamtaab

melo.jpg

Anthony nyúzott arccal botorkált ki a konyhába. Unottan bepattintott két szelet kenyeret a pirítóba és mivel már 202 napja nem játszott tétmeccset az NBA-ben, egyéb tennivaló híján csöndesen elindította az öt évvel ezelőtti 62 pontos karriercsúcsának összefoglalóját a kedvenc YouTube csatornáján. Számtalanszor látta már a videót, hiszen ha ideges volt, újra és újra lejátszotta a felvételt. Habár kívülről fújta a kommentátorok szövegét, valahogy mindig megnyugtatta a laptop recsegő hangszóróin kiszűrődő morajlás, a csapattársak hitetlenkedése, a háló susogó hangja a tizedik csontnélküli dobás után, illetve a konyhát belengő mélabús nosztalgia. "Mintha csak tegnap lett volna", gondolta magában és jó pár hónap után először mosolyra húzta a száját.

Kávéval a kezében átfutotta a kredencen heverő napilap politika rovatát, elolvasta a Chris Paul-Westbrook csere elemzését, majd úgy gondolta, ideje munkához látni. A New York Knicks frissen draftolt újoncának, RJ Barretnek fog levelet írni.

"Kedves Rowan Alexander!" Vagy csak simán, "RJ"? Kitörölte mindkét verziót. 

"Kölyök!" Kezdett bele újra. 

"Ne ijedj meg, amikor ezt olvasod, én már lehet, hogy a Los Angeles Lakers csapatának a tagja leszek. Gratulálok a drafthoz! Néha a legjobb játékosok nem elsőként, hanem harmadikként kelnek el. Életem legjobb éveit töltöttem abban a városban, ahol te most elkezdheted a karriered (New York, baby!) szóval engedd meg, hogy megosszak pár tanácsot, aminek hasznát veheted majd az elkövetkező években. 

Sablonosan hangzik, de fontos: értékeld, amid van és amíg van! Egy szupersztár pályafutását kellemetlenül rövidre tudják szabni az emberről eleresztett kiszorított fadeaway dobások, az advanced statisztikák, az ego, illetve az idő vasfoga. Egyik pillanatban még fiatal vagy és boldog, a legjobb csapatok versengenek érted az átigazolási szezonban, max szerződéssekkel bombáznak, transzparenseket ragasztanak ki szerte a városban, aztán mire kettőt pislogsz, az Atlanta Hawks tesz ki a keretéből, hogy sapka alatti helyet szabadítson fel… rosszul hangzik? Az is, fiatal barátom, az is.

Ha el akarsz vállalni egy dobást, vállald el! J.R. Smith nem egy modern Arisztotelész, nem várható el, hogy nagyívű tanításokkal lásson el bárkit, de egy valamit kőkeményen megtanultam, amíg mellette játszottam: ha nem te, akkor valaki MÁS fogja rádobni. Ez ilyen egyszerű. Nem akarlak elkeseríteni, de minden általad elszalasztott dobásra Bobby Portis és Julius Randle fog lecsapni a következő szezonban. Sajnálom.

Merj önmagad maradni! 

New York egy furcsa hely, RJ, kosárlabda berkekben mindenkiből képes kihozni a legrosszabbat. A szurkolók észre se veszik és az utóbbi húsz év legtehetségesebb játékosát fütyülik ki a drafton, a vezetőség Joakim Noahnak és Tim Hardaway Jr.-nak kínál 70+millió dolláros szerződéseket, az edzők pedig klasszikus triangle offense-t játszanak a space and pace korában a 2010-es évek közepén. Fontos, hogy megőrizd az értékeidet, és ne engedd, hogy beszippantson a kultúra hiánya; legyél te a kultúra! Ki tudja, lehet, hogy te nem az a hős vagy, akire a Madison Square Gardennek szüksége van, hanem az, akit megérdemel.

Védekezz! 

Azt mondják, a védekezés olyan mint a nyelvtanulás: minél később kezdi el az ember, annál nehezebb megtanulni..."

Ekkor azonban lendületből vágódott hanyatt Anthony, hiszen mikor felnézett a levélből, egy öltönyös alakot pillantott meg az asztal másik végén, aki épp az elkészült pirítósért indult a pult felé.

- Á, ne haragudjon, nem akartam megijeszteni. - mentegetőzött az ötvenes évei körül járó férfi. - Hadd mutatkozzam be, Rob Pelinka vagyok, a Los Angeles Lakers általános igazgatója. 

- Nem mondhatnám, hogy örvendek. - válaszolta Meló a földről feltápászkodva. - Mit keres itt a házamban?

- Jogos a kérdés, magát. - válaszolta tudálékos mosollyal Pelinka. - Ön jelentkezett hozzánk egy próbajátékra nemrégiben, és habár a klub tulajdonosa történelem rajongó révén nagyon kedveli a játékát, mindenképp szerette volna, ha eljövök és magam győződöm meg arról, hogy minden rendben van a hozzáállásával és fizikai állapotával...

 

Folytatás következik.

A bejegyzés trackback címe:

https://champs-breakfast.blog.hu/api/trackback/id/tr2315384956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása