Sport és Zene Blog

Breakfast of Champions

Dolgok, amiket a Pelicans elmulasztott kérni Anthony Davisért

2019. június 18. - Bamtaab

Hosszas tárgyalások, rengeteg szappanopera, csapaton belüli sértődés és Klutch maffia módszer után végre korunk egyik legtehetségesebb játékosa Los Angelesben kötött ki. Miután a Pelicans sikeresen széttrollkodta az idei cserehatáridőt, amikor is egy egész csapatnyi játékost utasított vissza Davisért, ezzel megtorpedózva a Lakers szedett-vedett csapategységét és szezonját, a nemrégiben nyélbe ütött deal valahogy így néz ki:

  • Brandon Ingram
  • Lonzo Ball
  • Josh Hart
  • 1/ 4. draft pick (2019)
  • draft pickek '22, '23, '24 (2021-es Lakers első körös 9-30 védettséggel megy a Pelicanshez, amely 2022-ben védetlenné válik, ha nem kerül át. A 2023-as első körösöket kicserélheti a New Orleans, 2024-ben pedig egy védetlen első köröst kap még a Lakerstől, de dönthetnek úgyis, hogy a 2025-ös védetlen első köröst választják)
A csere persze nehezen támadható a Lakers részéről, hiszen Pelinkának nem fért bele még egy blama az előző idény arconpörgése után, illetve James mellé sztár kellett, mégpedig azonnal. A 26 éves, valószínűleg prime éveiben vagy épp az előtt járó Davis a legjobb játékos lesz, akivel James valaha együtt játszott, mi több, talán az első, akinek képességei szinte teljesen alkalmazkodnak Lebron játékához: az egyik legjobb védő a posztján, kevés labda kell a kezébe, tökéletes pick-and-roll partner. Brother from another mother.

Azonban, ha van ember, akivel szívesen leülnék beszélgetni egy elnyújtott nyár estén pár üveg  Rosé Cuvée vagy egy felpattintott hazugságvizsgáló társaságában, az bizony a New Orleans Pelicans új elnöke, a jó öreg David Griffin. Mi volt az a pillanat, amikor már tudta, hogy el fogja fogadni a Lakers ajánlatát, tekintve, hogy gyakorlatilag az összes többi csapat kiszállt a versenyből, és mégis tovább alkudozott? Merte volna remélni, hogy egy egész hadosztálynyi tehetséget kap vissza valakiért, aki egy éven belül amúgy is lelépett volna?

Égető kérdések.

De valljuk be, kérhetett volna még Griffin az elvágyódó magasemberéért egy s mást, ha feltűri az ingujját és egy leheletnyit kevésbé úriember a tárgyalások során:

1. Shaquille O'neal szobra a Staples Center előtt

Habár Davis kétszer is playoffba vezette a Pelicanst, tavaly pedig gond nélkül verte ki az esélyesebbnek hitt Portlandet és Lillardot, AD bizony adós maradt legalább egy emlékezetes mérkőzéssel vagy akár megmozdulással a rájátszások során a New Orleansban töltött hét éve alatt. Ezzel szemben a Lakers, egykori legendáinak hála bővelkedik az effajta pillanatokban és ikonikus dobásokban, elég, ha csak Kareem-féle skyhookra, Bryant fadeaway középtávoliaira, vagy a Magic vezette Show-Time Lakers támadásaira gondolunk. Az O'neal gyűrűszaggató kétkezes zsákolását megörökítő szobornak bőven lenne helye a New Orleans stadionja előtt.

shaq

2.  LeBron James

Persze, Lonzo is remek játékos (habár a dobása még mindig egy óriási kérdőjel, a védő oldalon szenzációsat ment tavaly), valamint az egykor KD-hez hasonlított Ingramban is reméljük biztosan több potenciál van, mint amit eddig mutatott rövid karrierje során, de hogy a Pels pont a Lakers legjobb játékosát hagyja ki a cseréből? Óriási ziccer, kár érte.

3. További draft pickek

Ne legyünk telhetetlenek, Griffin így is kicsikart három unprotected picket a Lakers éléskamrájából, de ha igazán szívén viselné a Pels sorsát és jövőjét, a 2024 utáni időszakra is gondolt volna.

Pickeket akarunk, David, mégpedig 2030-ig!! (2027-től lehetnek védettek)

4. Bryant bajnoki gyűrűi…

...közül négy. Na és akkor az lett volna az igazi keresztapa ajánlat, ahol elválik a fiú a férfitől, Dave Griff David Griffintől, ha a New Orleans bejelentkezik Bryant öt Lakers mezben megszerzett bajnoki címe közül négyre. Kobe többször lenyilatkozta, hogy ha egy csapatnak esélye van megszerezni Davist, akkor nincs mese, fel kell tenni az asztalra érte bármit. Itt lett volna egy remek lehetőség, hogy a Mamba bizonyítsa, a 2013-as horribilis szerződéshosszabbítása ellenére is törődik a franchise életével és saját egója elé tudja helyezni a csapatot.

Kobe Bryant with Trophies

 

A cserét vélhetően mindkét fél pozitívan értékeli: a fogadóirodáknál már most a Lakers a következő bajnoki szezon legnagyobb esélyese, habár még egy kezdőnyi ötösnyi játékosuk sincs meg (bocsi, Mo és Isaac) a Pelicans pedig olyan brutális fiatal magot pakolt össze, amely 7-10 évre biztosíthatja a hányatott sorsú csapat relevanciáját a ligában.

Örülünk, Vincent?

A bejegyzés trackback címe:

https://champs-breakfast.blog.hu/api/trackback/id/tr1215384954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RP 2019.06.18. 20:10:58

én úgy tudom, hogy max 6 év lehet a pick... Szóval maximum 2025-öst adhattak volna még
süti beállítások módosítása